Homemade linguine met walnotenpesto en basilicumVoor de pasta:
200 g pastabloem100 g patentbloem
3 eieren
scheutje olijfolieVoor de saus:
200 gr walnoten, geweekt
2 teentjes knoflook
150 g zongedroogde tomatenvers basilicumpeper en zout
olijfolieextra walnoten en kaas om te garneren (naar keuze)
Doe alle ingrediƫnten voor de pasta in de kom van de keukenmachine en kneed gedurende tien minuten tot een soepel deeg.Bestuif je werkblad met bloem en rol het pastadeeg uit tot een dikte van 2 mm.Rol het uitgerolde deeg op en snijd in reepjes van ongeveer 3 mm. Heb je liever dikkere slierten? Voor tagliatelle snijd je de rol in schijven van 7 mm dik en voor pappardelle hanteer je een dikte van 2,5 cm.Kook de linguine gedurende 2 minuten. Verse pasta heeft veel minder tijd nodig dan gedroogde. Maak intussen de saus.Doe de walnoten met de knoflook en een flinke scheut olijfolie in de keukenmachine en mix tot een pesto. Breng op smaak met peper en zout.Verhit de saus vervolgens in een ruime koekenpan. Bak kort aan en voeg dan de afgegoten linguine en de fijngesneden zongedroogde tomaten toe.Strooi er vers basilicum over en garneer eventueel met nog wat extra grofgehakte walnoten en (parmezaanse) kaas.