Eenpansgerecht met zalm en tomatensaus van Pascale NaessensBereidingstijd: 25 minuten2 zalmmoten30 g Parmezaanse kaas500 g kerstomaatjes100 g spinazie150 ml room3 knoflookteentjes1 bosje basilicum (20 g)sap van 1/2 citroenSmelt wat boter in een pan en bak de
zalmmoten gedurende 2 tot 3 minuten
aan elke kant. Haal de zalm uit de
pan, bedek met aluminiumfolie en zet
opzij.
Giet de bruine boter uit de pan en
maak de pan schoon met een vel
keukenpapier.
Doe weer wat boter in de pan en laat
smelten. Snijd de knoflook fijn en voeg
toe, samen met de kerstomaatjes. Zet
het deksel op de pan en laat rustig
een paar minuten garen of tot de tomaatjes beginnen open te barsten.
Giet de room erbij en laat rustig verder
garen.Voeg de parmezaan en het sap van
een halve citroen toe en roer door de
saus. Snijd de spinazie en het basilicum
fijn en voeg toe. Kruid met peper en
zout.
Leg er tot slot de vis weer bij en laat die
nog heel even opwarmen in de pan.
Werk af met een paar kleine basilicumblaadjes.