Rauwe spruitjessalade “Perfect als topping voor een hamburger”300 gram verse spruitjes
1 el graanmosterd
1 el appelazijn
1 tl honing
3 el olijfolie
enkele druppels citroen
1 el mayonaise
peper
grof zeezout
50 gram geroosterde amandelen, grofgehakt
50 gram gedroogde cranberries
20 gram parmezaanschilfers (optioneel)
enkele takjes dille, fijngesneden (optioneel)Maak de spruitjes schoon en schaaf ze met een rasp of keukenmachine in fijne snippers.
Maak een vinaigrette van 1 el mosterd, 1 el azijn, 1 tl honing en 3 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en enkele druppels citroen.
Meng de vinaigrette goed onder de spruitjes en doe er ook een eetlepel mayonaise bij en laat een half uurtje trekken.
Werk de salade af met de amandelen, cranberries en peper en zout. Bestrooi eventueel met de parmezaanschilfers en fijngesneden dille voor extra smaak.