Sushi van quinoa met avocado
Uit 'Puur eten' van Pascale NaessensVoor 16 sushi's
1 kop droge quinoa
1 rijpe avocado
2 norivellen
1 grote wortel
1 groene asperge
Citroen
Was eerst de quinoa. Breng 1 theekop droge quinoa met 2 koppen water, een flinke scheut olijfolie, veel peper en een beetje zout aan de kook. Haal na 15 minuten van het vuur en laat nog even nawellen.Kook de wortel en de asperge beetgaar. Snijd ze overlangs indien ze te dik zijn.Haal het vruchtvlees uit de avocado en prak het met een beetje citroensap, peper en zout. Leg een sushimatje op je werkblad en daarbovenop een norivel. Schik er een laag van 0,5 cm quinoa op maar houd 1 cm van de onderkant en 3 cm van de bovenkant vrij.Lepel de helft van de avocado in het midden en leg er de asperge op.Rol het matje op, terwijl je goed aandrukt. Maak het laatste stukje norivel nat met water en plak het over de rol. Herhaal dit met de wortel. Neem een zeer scherp mes en snijd de sushirol in plakjes van zeker een centimeter dik.