Recept mosselen met witte wijn à la Piet Huysentruyt
2 ajuinen in fijne halve ringen4 stengels groene selder in stukjes van 1 cm2 blaadjes laurier2 teentjes look3 takjes tijm2 takjes rozemarijn5-tal peterseliesteeltjes4 dl droge witte wijnboter om aan te stovengrof gemalen peper4 kilo mosselenSpoel de mosselen goed af, zet ze eventueel een halfuurtje op voorhand in koud water, optioneel met een geutje melk erbij.Snijd de groenten volgens de juiste snijwijze en stoof ze aan in boter tot ze glazig zijn.Doe de mosselen en de kruiden mee in de pot en overgiet met de wijn. Maak maximum 4 kilo mosselen in één pot klaar, anders worden ze niet gelijkmatig gaar.Doe het deksel op de pot en laat de mosselen in een paar minuten opkoken. Schud ze een keer goed op en laat opnieuw opkoken. Zijn de meeste schelpen open en is het mosselvlees mooi glazig, dan zijn ze klaar.Serveer met mosselsaus, bruin brood of met frietjes.