Scampi diaboliqueWat hebben we geleerd vandaag?24 dikke scampi0,5 dl olijfoliepeper en zout1 kleine wortel1 ui½ rode paprika1 teentje knoflook2 dl witte wijn1 dl water1 eetlepel PH-groentebouillon2 eetlepels ketchup2 eetlepels tomatenpuree3 dl roomchilipepers (naar smaak)5 takjes dragonPel de scampi. Je kunt het staartje eraan laten. Maak een sneetje in de rug van de scampi en haal het darmkanaal eruit. Zo voorkom je een korrelig gevoel in de mond.Verwarm de olie in een braadpan. Kruid de scampi met peper en zout.Bak de scampi gedurende 2 minuten aan beide zijden in een hete pan.Snijd de groenten in een zeer fijne brunoise en doe deze bij de scampi. Schud even op.Blus de pan met de witte wijn, het water, de PH-groentebouillon, de ketchup, de tomatenpuree en de room. Roer goed door en laat de saus inkoken.Snijd ondertussen de chilipepers erbij. Pas goed op met de hoeveelheid, want chilipepers hebben een zeer pikante smaak.Voeg de gehakte dragon toe als de saus mooi gebonden is. Doe dit pas op het laatst, want als dragon te warm wordt, scheidt hij een bepaald vet af dat boven op de saus gaat drijven.Drie tips van Piet:
1. Haal het darmkanaal uit de scampi
2. Gebruik echte chilipepers, maar let op de hoeveelheid
3. Voeg de dragon pas op het laatst toe