Gebraden kip in de oven 1 hele braadkip3 takjes tijm3 takjes rozemarijn2 blaadjes laurier3 teentjes look1 halve ui1 sjalotolijfoliecurrypoederpeper en zout60 gram boterVerwarm de oven op 180 graden.Vul de binnenkant van de kip met ajuin, sjalot, look, tijm, rozemarijn en laurier en kruid goed met peper en zout. Bind de kip op met bindtouw.Smeer de buitenkant van de kip in met olijfolie en kruid met curry, peper en zout. Braad de kip in een pot op het vuur in bruisende boter tot ze aan alle kanten mooi bruin ziet. Let erop dat de boter niet verbrandt, hou het vuur laag genoeg en doe er eventueel extra klontjes koude boter bij.Leg de kip in een vuurvaste ovenschaal met de poten naar boven en zet in de voorverwarmde oven van 180 graden. Verminder de temperatuur geleidelijk tot 150 graden en doe er de boter bij uit de pot waarin je de kip hebt gebraden. Controleer om het kwartier of de kip goed bruint en overgiet met het braadvet in de ovenschaal. Controleer na 1,5 uur of het braadvocht helder is als je in de kip prikt.