Meringuerol met amandelen en rode vruchtenVoor de meringue:
Zonnebloemolie
6 eiwitten
330 g suiker
2 el patisseriebloem
60 g amandelpoeder
Handje amandelschilfers
Voor de roomvulling:
250 ml slagroom
30 g suiker
400 g rood fruit + extra voor de afwerking
Verwarm de oven voor op 200° C (180° C hetelucht of stand 4 voor gas).Bekleed een bakplaat van 23 x 33 cm met bakpapier en vet lichtjes in met olie.
Klop de eiwitten zo'n tien minuten in de keukenmachine tot ze dik en glanzend zijn. Voeg op lage snelheid beetje bij beetje de suiker toe. Meng dan de bloem en het amandelpoeder eronder.
Spreid de meringue in een egale laag uit op de bakplaat. Strooi er de amandelschilfers over en bak gedurende 8 minuten in de voorverwarmde oven.Verlaag de temperatuur tot 160° C (140° C hetelucht of stand 2 voor gas) en bak nog 20 à 25 minuten.Laat de meringue 10 minuten afkoelen op een rooster. Keer dan om op een ander vel bakpapier en laat volledig afkoelen.Klop ondertussen de slagroom met de suiker stevig.Bestrijk de afgekoelde meringue met de slagroom, maar laat een stuk van ongeveer 5 centimeter aan de korte kant onbedekt. Verdeel het fruit over de slagroom.Rol de plak op vanaf de korte zijde, beginnend bij de kant met de vulling. Zorg dat de naad van de meringuerol aan de onderkant zit.Versier met rood fruit en eventueel een beetje poedersuiker.